Möller’s

Žuvų taukai nr. 1 Norvegijoje ir Lietuvoje*

„Möller’s“ – tai vienas seniausių žuvų taukų prekės ženklų Europoje. Jų istorija siekia 1854-uosius, kai norvegų farmacininkas Peteris Mölleris pirmasis išrado būdą, kaip paruošti kokybiškus žuvų taukus, kad jie būtų tinkami naudoti ne tik buityje, bet ir sveikatinimo tikslais.

P. Möllerio pasiūlytas menkių kepenų apdirbimo būdas pakeitė žuvų taukų kokybę iš esmės. Vietoj žuvies fermentavimo (laikant žaliavą ir laukiant, kol taukai išsiskirs savaime) jis pasiūlė menkių kepenis pakaitinti garais. Šiandien apie šį revoliucinį P. Möllerio išradimą rašo farmacijos istorijos vadovėliai, o jo pavardė daugiau nei 160 metų yra vienas pačių stipriausių prekės ženklų žuvų taukų produktų rinkoje.

Laukinių menkių kepenų aliejus

Kaip ir prieš daugiau nei 160 metų, visi skysti „Möller’s“ žuvų taukai iki šiol yra tik grynas laukinių menkių kepenų aliejus. Menkės žvejojamos šaltuose ir švariuose Norvegijos jūros vandenyse, Lofoteno įlankoje. Šiame regione esančios menkės vertinamos dėl mažo aplinkos užterštumo, didelės natūralių omega-3 koncentracijos ir vitaminų D ir A gausos.

Šviežios menkės į fabriką tiekiamos tiesiai iš žvejybinio laivo, per mažiau nei 24 val. nuo žuvies sužvejojimo. Skystuose „Möller’s“ žuvų taukuose nėra konservantų ar kitų cheminių medžiagų, kurios prailgintų produkto galiojimo laiką.

Pagaminta Norvegijoje

Siekdami užtikrinti produktų kokybę, visus skystų žuvų taukų gamybos etapus vykdome Norvegijoje, neperkeliant gamybos į kitas pasaulio šalis. Kol žuvis iš jūros patenka į produktų pakuotes, kokybė patikrinama net 8 kartus. Paskutinį žodį taria ragautojai. Kiekvieną kartą įsitikinama, kad gamyklą palieka tik švieži, išvalyti, oksidacijos nepaveikti produktai, tinkami ir saugūs vartoti kiekvieną dieną net ir mažiems vaikams.

Apdovanojimai už skonines savybes

Tarp „Möller’s“ pasiekimų – ir prestižiniai „Superior Taste Awards“ apdovanojimai už skystų žuvų taukų skonį ir kokybę. Šiuos apdovanojimus teikia Tarptautinis skonio ir kokybės institutas (ITQI) Briuselyje.

Visi „Möller’s“ žuvų taukų produktai turi didelę omega-3 riebalų rūgščių koncentraciją. Tai, jog žuvų taukuose esančios omega-3 riebalų rūgštys DHR ir EPR yra naudingos žmogaus organizmui, patvirtino daugiau nei 15 000 mokslinių tyrimų.

Maisto papildai. Svarbu laikytis sveiko gyvenimo būdo ir rūpintis subalansuota mityba. Neviršyti nustatytos rekomenduojamos dozės. Laikyti vaikams nepasiekiamoje vietoje, kambario temperatūroje. Maisto papildas nėra maisto pakaitalas.

* Remiantis 2014 m. pardavimų į vaistines statistika Lietuvoje ir pardavimų į mažmeninės prekybos vietas statistika Norvegijoje.

Kraujo donorams – „Möller`s“ žuvų taukai

OMEGA-3 nauda organizmui

Kaip išsirinkti žuvų taukus

Mitai apie žuvų taukus

Kas yra OMEGA-3?

„Möller`s“ žuvų taukų kapsulėms – tarptautinis kokybės sertifikatas